Dag 9: Op safari in Hluhluwe

DSCN3013

Vandaag hebben we een vrije dag en dus slapen we uit. Om acht uur gaan we ontbijten en wij zijn de enigste twee gasten. Er staat een gigantisch buffet klaar. Ze zouden er alle monden in een township mee kunnen voeden. Wij eten een geroosterde boterham met ei en twee mini-pannekoeken. Als we klaar zijn met het ontbijt, pakken we onze spullen voor een dag safari in het Hluhluwe (spreek uit als sluu-sluwe) game reserve

DSCN2878

Op de parking bij ons verblijf staat een kameelperd (giraffe) te aan een boom te grazen. We maken een paar foto’s. Dat valt nog niet mee, want hij blijft met zijn kop in de groene kruin van de boom.

DSCN2882

Het game reserve ligt op een kwartier rijden. Onderweg zien we mooi beschilderde huisjes. Als we bij het park aankomen, moeten we ons bij de receptie in laten schrijven. De paspoorten liggen nog in de boomhut. We geven de verlopen Europese identiteitskaart van Frank af en de dame neemt de gegevens over.

Het is een bergachtig terrein en er loopt één geasfalteerde hoofdweg door het park. We rijden over de hoofdweg door de bergen en zien een groepje buffels op een heuvel staan. Ze flapperen met hun oren. We rijden door en zien groepje giraffen lopen. Even verderop zit een groepje baboons (apen).

DSCN2958

We stoppen bij Hilltop camp en drinken een bakkie koffie. Je hebt er een prachtig uitzicht over het park.Ook zitten er mooie vogels.

DSCN2937

DSC_5382

We rijden door op zoek naar dieren, maar het is ontzettend rustig. We stoppen op een picknick plaatsje. Daar zien we een nayala (herten) en aapjes. Het begint al middag te worden en de temperatuur loopt al tegen de 25 graden.

DSCN2977

Waarschijnlijk zien we vanmiddag dus niet meer. Op de hoofdweg rijden we nog een stukje door en besluiten om af te slaan om een ronde op een onverharde weg te rijden. Een half uur lang komen we niks tegen. Toch zegt ranger staak dat er een neushoorn in de buurt moet zitten. We zijn al diverse mesthopen voorbij gereden. En ja hoor, in het bushveld staat ie te grazen. Hij loopt weg als ie ons ziet. We kunnen nog een stukje in zijn achteruit mee rijden, maar verliezen hem uiteindelijk uit het oog.

Over de onverharde weg rijden we verder. We moeten vol in de ankers, want voor onze neus besluit een groep olifanten de pad over te steken. Het is een flinke groep met grote en kleine olifanten. Het blijft onwerkelijk als je ze voorbij ziet komen.

DSCN2989

Het is goed opletten op de onverharde weg. Omdat het bergachtig is, moeten we bult op en bult af. Eigenlijk niet geschikt voor onze luxe wagen. Als we boven op een heuvel staan, zien we in de verte een olifant staan. We rijden de heuvel af, op zoek naar een betere uitkijk. Die vinden we niet. We komen andere mensen tegen en stoppen voor een praatje. Ze zijn blij met de info over de olifant op de heuvel. Zij hebben nog niks gezien. We besluiten om naar de exit te rijden om een duik in het zwembad te gaan maken. De temperatuur is opgelopen naar 30 graden.

Het is nog een lang stuk rijden over de onverharde pad. We hebben er een behoorlijke snelheid in. Als we in een open stuk rijden, moeten we weer volgas op de rem. Links van ons staan drie witte neushoorns in de modder, mooi voor ons te poseren. Ze rollen door de modder voor verkoeling en laten harde scheten. Het is een prachtig schouwspel. Na een kwartiertje komen ze uit de modder en verdwijnen ze in het bushfield. Wauwwwwwww. Onze dag kan niet meer stuk.

DSC_5325

DSC_5349

Bij de Hilltop stoppen we voor een sanitaire stop en een colaatje. Voordat we er zijn zien we nog een kameelperd. Na de pauze rijden we over de hoofdweg terug naar de ingang. Onderweg zien we nog een groep buffels lopen. Er loopt een witte eend tussen de buffels en begeleidt ze de weg over?!?

DSC_5421

Als we terug zijn op de lodge drinken we wijn en proosten op deze mooie dag! Na het eten drinken we nog een flesje wijn in de boomhut en is het bedtijd.

2 reacties op “Dag 9: Op safari in Hluhluwe

  1. Mooie verhalen van jullie. Ook erg mooi dat jullie zelf op zoek zijn gegaan op jullie rustdag en dan ook nog zoveel verschillende dieren te spotten. Veel plezier nog verder op jullie vakantie. Ik ga zo de sproeier van het gras maar weer uitzetten.

    Groetjes Mark & Marlieke

  2. Wederom geweldig! Prachtig verhaal en dito superieure foto’s. Ik heb in 9 dagen al meer wilde (natuur) dieren leren kennen als in mijn hele leven. Gisteren stond er een mooi verhaal over KSE in ED; mocht het evenwel minder gaan met het bedrijf en er ook geen lesgegeven hoeven te worden, dan kunnen jullie altijd nog een natuurboek uitgeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>