Dag 7: Van Mpumalanga naar Swaziland

DSC_4856

We hebben de wekker op zes uur gezet. Gisteren zijn we om negen uur te bed gegaan, dus waarschijnlijk zijn we dan wel uitgeslapen. Het alarm stond niet helemaal goed, dus worden we om zeven uur wakker zonder de wekker. We pakken onze spullen in, zetten een bak koffie en gaan op pad. We tanken de wagen nog vol zodat we er zeker de hele dag tegen aan kunnen.

We rijden eerst een heel stuk door het Kruger Park. We hebben wat tips gekregen van Asrey. Hoe we het beste kunnen rijden en hoe we de dieren kunnen spotten.  We gaan op weg naar Skukuza voor een ontbijtje. Voordat we er zijn spotten we Oorbietjie’s (impala’s) en een Wildebeest (gnoe).

DSC_4846

DSC_4943

Het valt een beetje tegen, maar we houden de hoop erin. We halen een croissant en een bakkie koffie als ontbijt. Op het terras genieten we van de vogeltjes. In de souvenirshop halen we nog een boek over het Kruger Park en een ranger hoed (voor Frank). Daarna gaan we op weg naar de Malelane Gate.

DSC_4881

We zijn een half uurtje onderweg en komen bij een groepje olifanten uitgereden. Het zijn twee volwassenen en een jong. Het jong steekt de weg over, samen met een grote. Een andere grote blijft staan eten aan een paar bomen. Het jong rent tussen de twee grote over de weg op en neer. En trompettert in het rond. Het is een leuk gezicht.

DSC_4918

Als we weer verder rijden zien we nog een Koedoe op een rots staan. We stoppen en maken een foto. Daarna komen we nog een klein groepje Bontkwagga (zebra’s) tegen en een groep Blouapen.

DSC_4885

Als we het park uit zijn komen we over een rivier. Daarin ligt een krokodil. Met de verrekijker hebben we hem goed in het zicht. We rijden verder, want we moeten nog helemaal naar Swaziland. In Malelane stoppen we bij Wimpy om ons weblog bij te werken en bestellen daarbij een wimpy burger en een club sandwich. We zijn bijna failliet en gaan bij een bank pinnen. Het gaat niet helemaal goed en de bankpas van Frank wordt door de automaat ingeslikt. Da’s balen. We bellen even naar Oirschot (Frenk) voor het nummer van de bank, om direct de pas te laten blokkeren. We proberen verder niet meer te pinnen, omdat het zondag is. Dat proberen we wel weer als de banken open zijn.

DSC_4961

Daarna rijden we snel door. We hebben met het pinnen en het zoeken naar Wimpy veel tijd verloren. Hopelijk komen we nog op tijd aan bij onze bestemming. Bij de grens met Swaziland hebben we geluk. Er is niet veel te doen. In Zuid-Afrika wordt ons paspoort gescand. In Swaziland worden onze namen op een papiertje genoteerd en kunnen we doorrijden. We hebben niets aan te geven.

DSC_4974

In Swaziland lopen nog meer mensen langs de weg. In principe is het levensgevaarlijk, want het verkeer komt er met 100 voorbij gereden. Ook de loslopende koeien en geiten trekken zich niks aan van het verkeer. Het laatste stuk van de route moeten we weer over onverhard terrein rijden. Het is een weg van gebroken puin, ongeveer 5 kilometer. We rijden nog een keer verkeerd, omdat het niet heel duidelijk aangegeven staat. Met de haven in zicht, rijden we de rechter voorband kapot. Shit. We hebben nog een half uur voor het donker is.

DSCN2774

Door vakkundig teamwork is de band in 15 minuten gewisseld. Dat valt niet tegen. Het blijkt dat het maar een paar honderd meter van de receptie af was. De dame achter de balie zat al op ons te wachten. We checken in en een vriendelijk Swalinees brengt ons naar de tent waarin we overnachten. Hij is van alle gemakken voorzien. We krijgen een rondleiding over het park en moeten bij het restaurant alvast wat te eten uitzoeken. We kiezen allebei voor een kip, bereid volgens Swazilands recept. Annemarieke besteld er een emmer wijn bij. Het is niet mogelijk om per glas te bestellen. Dan maar een hele fles! Als we terug komen in onze tent gaan we direct slapen. Wat een dag…

DSCN2786

2 reacties op “Dag 7: Van Mpumalanga naar Swaziland

  1. Hè hè het zit jullie toch echt niet altijd mee .maar het is weleen avontuur elke dag iets anders mee te maken .Jullie hebben al veel gezien in 1week.We kijken nu al uit naar het volgende verslag.Geniet nog van je vakantie.gr Jo .

  2. Je hebt zeker geen lopers bij Frank?
    Anders wil ik wel een paar mooie vogels voor in de voliere.

    Kreeg je je biertje wel per glas? Of ook gelijk een hele fust?

    Groeten uit het veels te warme Oirschot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>