Dag 6: De gamedrive in Kruger Park

DSC_4733

De wekker gaat om kwart over vijf. Vandaag gaan we heel de dag met de jeep op pad. Als het goed is worden we om 6 uur opgepikt bij de receptie. Gisteren voor de zekerheid gebeld met de afrikaanse touroperator, maar er werd een beetje vaag over gedaan. We smeren een paar broodjes met ei en jam. Een verse koffie in de thermos kan. We zorgen dat we op tijd klaar staan. Sommige mensen staan al te dringen met hun auto bij het hek om weer het Kruger park in te gaan. Om kwart over zes komt er een 9 persoons landrover aangescheurd.

De afrikaanse chauffeur stapt uit en stelt zich voor: Asrey. Zijn naam hadden we gisteren al doorgekregen via de telefoon, dus we  wisten dat het de goeie was. We mogen instappen en gaan voorin zitten. We hebben comfortabele leren stoelen. Hij geeft aan dat wij de enige gasten zijn. We gaan op een VIP safari. Op pad met onze winterjas aan en een deken over de benen. Het is nog koud in de open jeep. Camera’s, verrekijker en videocamera  in de aanslag. Net voor een berg kijken we naar de zonsopgang. In 5 minuten tijd is de zon opgekomen. Het is een prachtig gezicht.

DSCN2521

Daarna rijden we verder. Als eerste komen we een groep Kudu’s tegen. We stoppen om een foto te maken en willen nog langer blijven staan. Maar de chauffeur zegt dat we verder moeten rijden, om de katachtigen te spotten. Deze zijn alleen actief vroeg in de ochtend.

Hij blijkt gelijk te hebben. Een halve kilometer verderop zien we een groep van 10 leeuwen weg lopen. We zijn net te laat, want we zien ze alleen op de rug. We kunnen nog wel een foto maken. Asrey overlegt even met een ander chauffeur en het blijkt dat er een luipaard gesignaleerd is. We gaan dus kijken. Onderweg spotten we in de bosjes een witte neushoorn. Door de verrekijker is het prachtige beest goed te zien. Het fotograferen door het hoge gras blijkt iets moeilijker te zijn. Als hij achter de bosjes staat, gaan we verder op pad naar het luipaard.

DSC_4500

We stoppen bij een meer. Aan de andere kant, op enkele honderden meters zit een luipaard in een boom. In eerste  instantie kunnen wij hem niet zien, maar nadat Asrey nog eens uitlegt waar hij zit, zien wij hem ook zitten. Duidelijk zichtbaar door de verrekijker, maar met de fotocamera valt het wat tegen. We hebben het al lang gezien, deze gids weet de weg wel in het park!

Het volgende wat we tegen kwamen was een hyena die in de bosjes zat te ontbijten. Hij had net een steenbok gevangen. Je hoorde de botten kraken.

DSC_4458

Nadat we weer verder rijden, komen we een groep olifanten tegen. Ze steken recht voor ons de weg over. Het zijn er maar liefst tien! Het is een mix van mannetjes, vrouwtjes en jongere dieren. Een prachtig gezicht! We hebben de Big Five in de pocket!!!

DSCN2577

Verder zien we nog een neushoorn ver weg in de bosjes staan. Daarna stoppen we in Skukuza restcamp voor een ontbijtje.  Na het ontbijt gaat de rit verder en zien we nog: barboons (apen), papegaaien, kudu’s, wrattenzwijnen, impala’s en een groep giraffen. Het is een groep van 7 die recht voor ons de weg oversteekt. Geweldig!

DSC_4555

DSC_4585

DSC_4572

DSCN2619

We rijden weer verder en zien een auto stil staan. De gast in de auto zegt dat er een leeuw in de bosjes zit. We kijken goed en zien hem inderdaad zitten. Het wordt steeds drukker met voertuigen en de weg is geblokkeerd. Asrey zegt dat hij de andere kant op gaat, dus begint de wagen in zijn achteruit te steken. Vervolgens rollen we achteruit in een greppel. De wagen moet in zijn 4wd om eruit te komen. Het is goed vast houden achterin de jeep. Annemarieke had de schrik van haar leven. Maar onze gids had gelijk. De leeuw komt uit de bosjes en begint langs de weg te lopen. Wij kunnen het perfect zien, want we rijden er kort langs. Na een paar goede foto’s en filmpjes gemaakt te hebben wordt de jeep aan de kant gezet om de andere bezoekers ook een goeie plek te gunnen. De jeep wordt gekeerd, want Asrey zegt dat er nog meer leeuwen zitten op de plek waar we de andere gespot hadden. We rijden terug en zetten de wagen aan de kant. Na enkele minuten komen er nog twee jonge mannetjes uit de bosjes gelopen. Super!

DSC_4703

De tocht gaat verder. We gaan op zoek naar zebra’s. Onderweg zien we in een drooggevallen kreek een groep buffels staan. Er staan er wel twee honderd. Na enkele foto’s gemaakt te hebben, gaan we weer verder. Onderweg zien we nog een mooie vogel: de south ground hornbill. De rit gaat verder en we vinden nog enkele zebra’s. We gaan lunchen in Afsaal. Net voordat we er zijn zien we nog een giraf.

DSCN2667

DSCN2684

DSC_4727

Het begint warmer te worden. Asrey geeft aan dat we waarschijnlijk niet veel dieren meer gaan zien, omdat die aan het schuilen zijn tegen de hitte. Vrijwel meteen zien we weer een groep giraffen. Daarna rijden we over de voortrekkers weg terug richting Pretoriuskop restcamp. Onderweg slaan we diverse weggetjes in, want onze gids is op zoek naar een neushoorn. Helaas kunnen we die niet meer vinden. Wel zien we nog een: Lilac breasted roller (vogel), dwarf mango’s (kleine knaagdieren). Net voordat we op de eindbestemming arriveren staat er nog een olifant te poseren. In eerste instantie rijden we er plankgas voorbij. Vol gas in zijn achteruit en keren. We maken nog een paar mooie foto’s.

DSC_4828

Om vier uur zijn we weer terug in ons restcamp. We geven Asrey nog een fooitje van 50 rand en bedanken hem voor de geweldige dag.Vervolgens belanden we op het terras waar we enkele lekkere biertjes en wijntjes drinken. We proosten op deze mooie dag en genieten na van deze belevenissen.

DSCN2662

DSCN2614

DSCN2718

4 reacties op “Dag 6: De gamedrive in Kruger Park

  1. Fantastisch, jullie zitten wel een hele grote dierentuin en prachtig dat jullie zo kort bij kunnen komen. Geweldige foto’s! Veel plezier en let op de pliesie.

  2. Geweldig om zo’n vrije dierentuin rond te worden gereden. Het zijn geweldige foto’s. Geniet er nog maar van. Veel plezier. Tante Mariëtte en ome Hans

  3. Wow het blijft met de dag mooier worden, niet?! Tess heeft net de foto’s mee zitten kijken en ze zei: ome fjank, tante annemieke diejetuin! Geprobeerd uit te leggen dat het dus geen dierentuin is, maar real life! Echt super, geniet nog van alles wat er komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>