Dag 5: Op weg naar Kruger Park

DSCN2476

Omdat we gisteren de game drive gemist hadden, gingen we vandaag voor de herkansing. Keurig op tijd stonden we om kwart over zes klaar. Samen met het andere gezin uit Nederland mochten we mee in de jeep. Om half 7 vertrokken we. Iedereen kreeg een velletje papier met daarop de meest voorkomende diersoorten op de Hannah lodge. Als eerste kwamen we een impala tegen. Dat is een soort hert. Na enkele vogels gezien te hebben, kwamen we bij een hoopje neushoorn poep. De gids vertelde ons dat er ontzettend veel gejaagd werd op de hoorn van de neushoorn. De hoorn levert 600000 rand per kilo op. De beesten worden dus vermoord en daarna wordt de hoorn met een kettingzaag afgezaagd. Bij hun waren er dit jaar al 3 vermoord, daarom hebben ze de laatste neushoorns verleden week verkocht. Dit jaar zijn er inmiddels al 448 vermoord in heel Zuid-Afrika. Als het in dit tempo door gaat, zal het beest in 2016 geheel uitgestorven zijn.

Vervolgens reden we verder en kwamen we verschillende soorten dieren tegen. Waaronder de giraf, de struisvogel, de koedoe antilope, en zebra’s . Ook zien we bijzonder mooie vogels. In de verte zien we nog een aardvarken wegspringen. Ook vinden we het hol en sporen / stekels van een stekelvarken.

DSCN2438

DSC_4234

DSC_4253

Na het ontbijt vertrekken we bij de Hannah Lodge en nog voor we op de harde weg zijn, zien we een aantal wrattenzwijnen. Ze lijken sprekend op pumba uit de Lion King. Annemarieke zit achter het stuur en Frank hangt met zijn camera uit het raam om foto’s te maken. We rijden door de bergen naar Hazyview. We denken verkeerd te rijden en navigator Frank zegt dat we moeten keren. We zaten toch goed, dus moeten we nog een keer keren.  Omdat Annemarieke het stuk weg al een keer gereden heeft, kan ze nu extra goed doorrijden. We worden geflitst door de politie en worden aan de kant gezet. We rijden 11 km/u te hard en mogen de beelden op de camera terug kijken. Het kost ons 250 Rand. Frank kan geen gepast geld vinden om te betalen en vraagt of de politie kan wisselen. Dat kan ie niet, dus Annemarieke kijkt in haar portemonnee. Ze zwaait met 200 Rand naar de politieman en hij gaat akkoord. We krijgen dus 50 Rand korting…

DSC_4307

In Hazyview stoppen we bij Wimpy voor de gratis WIFI om het weblog te updaten en we eten daarbij een Wimpy Burger. Daarna ging de tocht verder naar het Kruger Park. Bij het uitrijden van de parkeerplaats geven we de vriendelijke bediende een paar rand fooi, omdat hij onze wagen in de gaten gehouden heeft. Als we het Kruger park binnen rijden zien we vrijwel direct de Buffel staan. Dat is nummer 1, van de Big five. Nog een aantal impala’s / herten en diverse vogels.

DSC_4334

Op een gegeven moment zat er een aapje op de weg. Op nog geen drie meter afstand kunnen we mooie foto’s maken. Als hij overeind komt trapt Frank van de schrik het gaspedaal vol in. De wagen stuift met piepende banden weg. Nadat we van de schrik bekomen zijn, kunnen we er hartelijk om lachen.

DSCN2499

Aangekomen in Pretoriuskop Restcamp checken we in en doen we wat boodschappen voor morgen. We bellen voor de zekerheid nog een keer met de touroperator om het tijdstip van de game drive te bevestigen. Ze weet het niet precies, dus zoekt het verder uit. Na enkele minuten belt ze terug met de mededeling dat we om 6 uur opgepikt worden. En niet om 4 uur, zoals in de papieren staat. Hopelijk komt het allemaal goed, want we hebben er wel een paar telefoontjes aan moeten wagen. Morgen dus lekker heel de dag achter in de jeep zitten….

DSCN2508

2 reacties op “Dag 5: Op weg naar Kruger Park

 1. Hallo Frank en Annemarieke,
  Wanneer wordt het uitgezonden bij wegmisbruikers ?

  Groeten,
  Cor en Maria

 2. De surveillanten Don en Micha zullen daar niet rondrijden denk ik… Zo te zien en te lezen is het een heel avontuur. Ook mooie foto’s gemaakt. Veel plezier!

  Groeten,
  Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>