Dag 4: De panorama route

DSC_4055

Krk… krk… ’s Nachts om drie worden we wakker van gekraak. Het klinkt alsof er iemand chips aan het eten is. We proberen het te negeren en verder te slapen. Ondanks de mooie suite en het comfortabele bed, slapen we onrustig. Om kwart voor zeven gaat de wekker. Ik hoor nog steeds allerlei geritsel en gekraak. Ik pak mijn zaklamp om op onderzoek uit te gaan. Het geluid komt vanuit mijn tas en ik haal er een paar kledingstukken uit. Dan herken ik de kleine uitwerpselen op een handdoek in mijn tas: een muis. Voorzichtig haal ik er de rest uit en inderdaad, hij schiet in een hoek van mijn tas. Omdat er geen “eind hout” voor handen is, sleep ik de tas naar buiten en schut ik de muis uit de tas. Bij een nadere inspectie blijkt hij ook in de tas van Annemarieke geweest te zijn. De sultana biscuits zijn aangevreten. Maar ook een plastic tasje, de snoetenpoetsers, drink bouillon en zelfs uit mijn brillenkoker is een hoek gebeten. Hij had dus veel honger. Wederom onverwachts bezoek in de ochtend. Met een half uur vertraging gaan we aan het ontbijt. Tegen 9 uur beginnen we aan de Panorama route. Voor ’s middags 4 uur staat er een gamedrive (safari) gepland.

DSC_4007

De panorama route rijden we met de auto. We komen als eerste aan bij de Blyde River Canyon. Een rivier die stroomt door een 20 kilometer lange kloof. Na een paar foto’s te hebben gemaakt gaan we verder. We rijden door naar het volgende viewpoint: Bourke’s Luck Patholes. Er zijn gaten in de kloof ontstaan door het zand en stenen wat de Blyde River meevoerde. Een prachtig gezicht.

DSC_4046

We hebben hier een wandeling gemaakt en de ogen goed de kost gegeven. Toen we weer terug bij de parking waren bezochten we nog een Afrikaanse markt. Ook kochten we daar ons eerst Afrikaanse souvenir. We vervolgen de tocht naar Graskop. Een dorp aan de panorama route. We stoppen om iets te eten en belanden bij een restaurantje waar we pannenkoeken konden eten.

 

DSC_4109

We tankte de auto vol en reden weer verder. We gingen nog kijken bij meer watervallen. De volgende waren: Lisbon Falls en als laatste de Berlin Falls. Beide erg mooi!

DSC_4117

Als laatste reden we naar nog een viewpoint. Maar het werd hoog in de bergen en steeds mistiger. We waren echt ‘in de wolken’. Het zicht op de weg was nog geen 50 meter. Het viewpoint waar we heen gingen zag erg verlaten uit. Zelfs de portier was niet aanwezig. Toch stapten we uit om te gaan kijken naar: God’s Window. Helaas door de mist zagen we niets. Jammer, maar helaas. God had de gordrijnen dicht gedaan. Doordat we met de mist niet goed door kunnen rijden, liggen we behoorlijk achter op schema. De gamedrive van 4 uur gaan we dus zeker missen. Shit.

We vervolgde de route naar een oud dorpje genaamd: Pilgrims Rest. We hebben nu toch tijd zat. Het is een nationaal monument. We komen aan en worden door een Afrikaan vriendelijk geholpen met parkeren. Hij verwees ons door naar de tourist information aan het eind van de straat. Toen we eenmaal terug bij de auto aankwamen bleken we afgezet te zijn. De vriendelijke Afrikaan hielp ons wel graag met parkeren, maar dat was wel bij zijn ‘carwash’. De auto stond er weer netjes bij, zei hij. Het koste alleen wel 60 rand. Beetje gek, maar voor 6 euro wordt er in Nederland geen auto met de hand gewassen!

DSC_4145

We vervolgden de route weer terug naar het resort. Toen we Hanna Lodge binnen reden kwamen we toch weer enkele dieren tegen. Bij de ingang liepen de koeien op de weg. Halverwege nog de herten. Ook zagen we nog struisvogels met hun kop in het zand. Voor de foto’s wel te ver weg. Maar eenmaal bij het eindpunt aangekomen stonden er toch nog enkele herten en struisvogels klaar voor de foto. Zo dat hebben we ook weer gezien! Het was een mooie route, jammer van de vele mist! We lopen naar de receptie en bieden onze excuses aan dat we er niet waren voor de gamedrive. Als alternatief mogen we morgen ochtend mee. Verzamelen om 6.15 uur.

DSC_4128

DSC_4205

2 reacties op “Dag 4: De panorama route

  1. Hee baas en Anne Marieke ik zie wel dat jullie het goed af gaat… Mooie foto’s zeg… Wel mooi dat ze je wagen gewassen hebben

  2. Zou de muis niet uit Oirschot mee op vakantie zijn gegaan. Geniet maar van jullie mooie reis.Het zijn prachtige foto’s en kijken er naar uit het volgende verslag .gr ma .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>