Dag 3: Ontmoeting met de giraf

DSCN2371

De wekker gaat rond de klok van half 8. We hebben heerlijk geslapen in ons primitieve huisje. Uit bed en in je pyjama naar buiten om te gaan plassen. The Bushman Cottage is back to basic. Ik open de buitendeur om naar de wc te gaan en kijk eens goed rond. In de verste verte geen kip te beleven. Als ik terug kom van de wc, is het de beurt aan Annemarieke. Ze is nog geen twee tellen buiten of ze komt al naar binnen gevlogen dat er een giraf voor de deur staat. Ik vlieg mee naar buiten en inderdaad. Op dertig meter afstand staat een giraf op zijn gemak te (her)kauwen. We maken een paar foto’s en kijken door de verrekijker. Zo stil mogelijk, want we willen niet dat het beest schrikt en er vandoor gaat. Vanuit de heuvels klinkt het gekrijs van de bavianen. De giraf geeft verder geen kik en blijft op zijn gemak staan.

DSC_3964

We kleden ons aan en pakken de wagen weer in. Het ontbijt staat op ons te wachten. We lopen een half uur achter op schema, omdat we naar de giraf hebben staan kijken. Als we weg rijden, staat hij er nog steeds.

DSCN2376

Samen met de andere Nederlandse familie ontbijten we. Een gebakken ei op geroosterd brood en yoghurt met vers fruit. Ook zij vertrekken vandaag en moeten naar hetzelfde adres als wij. We spreken af om achter elkaar aan te rijden. Zij hebben een navigatie bij de boeking gekregen en wij een papieren beschrijving?! Terwijl wij ook dachten dat we een gps zouden krijgen.

Onderweg komen we over mooie stukken snelwegen. Dat verbaasd ons wel. Na twee uur rijden stoppen we in het plaatsje Belfast bij een benzine pomp. Daar kopen we een snoepje en een route boek van Zuid-Afrika. Ook het autoverhuur bedrijf heeft ons geen wegenkaart geleverd. We rijden in een kwartiertje naar Dullstroom en drinken een bakkie cappuccino samen met de andere familie. Ook is er een klokkenwinkel. De eigenaar verteld ons dat hij 4200 verschillende soorten klokken verkoopt. De meeste gemaakt in het eigen atelier. We kopen een wekker, want ook die hadden we geen ingepakt.

DSCN2385

Vervolgens wordt het laatste stuk naar Ohrigstad afgelegd. Een bergachtig parcour met potholes in het asfalt. Af en toe stuiteren we door de auto. Langs de weg spotten we twee kleine aapjes. Rond vier uur komen aan op het luxe resort. We verblijven op een privé reservaat van 8000 hectare. Terwijl we naar het hoofdgebouw rijden zien we struisvogels in de verte. Ook staan er verschillende soorten herten langs de onverharde weg.

DSC_4153

We checken in en onze koffer wordt naar het huisje gebracht. Wat een service. Extra blij zijn we met de warme douche. Daarna schuiven we aan voor een lekker diner in buffet vorm. We beginnen met de pea soup (snert), het is immers winter in Afrika. Het hoofdgerecht bestaat uit spareribs, vis, vlees, diverse groenten en baked potatoes. Als dessert een lekker stukje appelgebak en vers fruit. Voor de liefhebbers cheese cake. Wij niet dus. Nog een drankje in de bar en vervolgens naar bed. Een dag waarop we veel hebben gereden. Op advies van de ranger gaan we morgen de panorama route rijden.

DSC_3921

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>