Dag 22: Hop on, hop off in Kaapstad

DSC_7585

Na het ontbijt gaan we direct klaar staan aan de beach road om in de hop on, hop off bus te gaan. Het is een bus die dwars door Kaapstad rijdt langs allerlei bekende plekken. We kopen in de bus een ticket en krijgen daarbij allebei een stel oortelefoontjes. We gaan natuurlijk bovenop het deck zitten zodat we alles goed kunnen zien. De oortjes pluggen we in en we kunnen kiezen voor een Nederlandstalige ‘gids’. Bij het V&A Waterfront moeten we overstappen om de rode route te kunnen volgen.

DSC_7569

Na een tijdje rijden stappen we uit bij de tourist info. We kijken daar even rond en nemen wat foldertjes mee. We gaan de tour weer verder en stoppen bij een kasteel. Kasteel van Goede Hoop. Dit is een kasteel door Nederlanders gebouwd in de VOC tijd. Het is tevens het oudste stenen gebouw van Kaapstad. We stappen uit en gaan een kijkje nemen. Annemarieke vindt er niet zo heel veel aan. Vanuit het kasteel runnen de Nederlanders in de 16e eeuw hun zaken. We maken wat foto’s en kijken in een museum.

DSC_7584

De tour vervolgen we weer in de hop on hop off bus op weg naar Signal Hill. De route is in plaats van de route naar de kabelbaan naar de Tafelberg. Maar vanuit deze berg hebben we wel een prachtig uitzicht op de Tafelberg en de omliggende bergen als de Lion’s Head. Jammer dus dat we de Tafelberg niet op kunnen, maar dit uitzicht is toch ook wel heel erg mooi!

DSC_7645

Nadat we bij Signal Hill zijn geweest gaan we weer verder. We stoppen dan bij Camps bay. Daar stappen we uit om te gaan luchen. We hebben een tafeltje vooraan op het terras waar we mooi uitkijken op het strand en de zee met zijn wilde golven. Tijdens onze lunch komen er diverse afrikanen ons vermaken. Als eerste een met zijn gitaar die liedjes zingt. Vervolgens komt er een groepje jongens die een show willen geven. Het blijken toch wel erg lenige gasten te zijn. Ze maken handstanden, koprollen en salto’s door elkaar heen. Het lijkt de KPJ wel. Het ziet er geweldig uit. Ook deze jongens krijgen een fooitje van 10 rand en zijn weer blij. Na de lunch wandelen we nog even over het strand en de rotsen. De zee is er zee wild.

DSC_7661

DSC_7668We vervolgen de tour weer en komen langs allerlei hoge gebouwen en pleinen. Uiteindelijk stappen we weer uit bij het V&A Waterfront. We maken nog een wandeling door hal waar allerlei handgemaakte afrikaanse souvenirs verkocht worden. We stoppen bij een kraam waar een man zit te schilderen. Hij schildert op canvas allerlei dieren bij zonsondergang. We zien een schilderij hangen met twee olifanten. Het is erg leuk, maar eigenlijk best duur. Maar we hebben begrepen dat je ook hier moet afdingen. De man vraagt 550 rand en uiteindelijk nemen we het mee voor 250 rand. Eigenlijk achteraf best zielig omdat deze man maar 7 hele en 3 halve vingers heeft.

We drinken samen op een terras nog een heerlijke cocktail. Daarna wandelen we nog even door het Victoria Wharf Centre. Een heel groot winkelcentrum met verschillende winkels en boetiekjes. Na een tijdje rond gelopen te hebben gaan we lekker iets eten. Deze keer geen krokodil maar een lekkere kipfilet en kipschnitzel. Na het eten gaan we met de taxi weer terug naar ons hotel. Daarna gaan we douchen, de koffers zo goed als gereed maken en nog een lekker wijntje en biertje drinken. We zijn klaar voor alweer onze laatste vakantiedag, wat gaat de tijd toch snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>