Dag 21: Kaapstad

DSC_7397

Na een lekker ontbijt met verse croissantjes en broodjes rijden we op tijd aan richting Kaapstad. Bij Hermanus  stoppen we eerst nog even om te kijken bij het Sievers view point. Er is geen walvis te bekennen. Het is erg mistig weer. We rijden verder via de kustroute naar Kaapstad. Onderweg parkeren we de auto een paar keer om een foto te maken. We maken een eerste stop bij “Betty’s Bay”. We hebben ons laten vertellen dat je hier op een klif een kolonie pinguïns kunt zien. De zogenoemde “Jackass Penguin Colony”.

DSC_7446

We parkeren de auto en stappen uit, na enkele meters lopen zien we de pinguïns inderdaad al zitten. Er zitten er wel honderden. Enkele lopen rond, enkele verzorgen hun jongen. Ook zwemmen er verschillende maar we zien ook pinguïns lekker loungen. Een erg mooi gezicht.

DSC_7476

We vervolgens onze route langs de kust. Net na één uur komen we aan in de grote stad; Kaapstad.  Kilometers lange townships rijden we voorbij. Ook zien we in de verte de Tafelberg.  Als we aankomen bij ons hotel, checken we in en krijgen we een bakkie cappuccino. We parkeren de auto in de parkeergarage terwijl de conciërge onze koffers naar kamer 104 brengt. Het blijkt wel een hele grote kamer te zijn, met een keuken groter dan in de Michiel de Ruyterlaan. Het ziet er allemaal zeer netjes uit.

DSC_7511

In de middag wandelen we naar het V&A Waterfront. Tijdens de wandeling lopen we door het “Green point park”. Een erg mooi park waar ook een potje golf wordt gespeeld en wat ons naast het voetbalstadion leidt. Bij het waterfront is veel te zien. We maken een wandeling en gaan daarna op het terras zitten. Frank besteld een halve liter “Castle” en Annemarieke drinkt een “Mojioto cocktail”. Er is er erg gezellige muziek van een Afrikaanse band.

DSC_7537

Na het drankje wandelen we verder en gaan we op zoek naar een restaurant om iets te eten. We stoppen bij de “City Grill”. We gaan er binnen en bestellen beide krokodillenvlees. Dat willen we wel eens proberen. In plaats van wat rijst bestellen we er friet bij, zodat we altijd wat te eten hebben wanneer het vlees tegen zou vallen. We hebben ons laten vertellen dat het een beetje lijkt op kippenvlees. Hij wordt geserveerd aan een satéprikker met friet, groente en een sausje erover.  De krokodil is eigenlijk best lekker! Als afsluiter bestellen we een dessert.

DSC_7548

Na het dessert lopen we verder en gaan we nog een souvenirwinkeltje binnen. Vervolgens gaan we op zoek naar een taxi. De taxi brengt ons voor 70 rand naar ons hotel. Daar drinken we samen nog een biertje en een wijntje uit de mini-bar. Morgen de stad verkennen met de “hop-on, hop-off” tourbus.

1 reactie op “Dag 21: Kaapstad

  1. Hallo Frank en Annemarieke. Wat maken jullie een mooie reis en prachtige foto’s. Je ziet zo wel heel veel en krokodillenvlees gegeten!!! Super! Geniet nog van de laatste dagen en een goede reis terug naar huis.
    Groetjes Joop en Els

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>