Dag 20: Walvissen spotten in Hermanus

DSC_7360

Vandaag rijden we door naar Hermanus. In het hotel in Stellenbosch slapen we uit en gaan aan het ontbijt. Tijdens het ontbijt nemen we de route door die we moeten rijden. Het is een kort ritje, slechts 1,5 uur rijden. We rijden over de N2 en de natuur om ons heen is nog steeds erg mooi. Onderweg is het wel erg mistig  in de bergen. Op de bewegwijzering zien we dat de hoofdstad ook al dichtbij is.

Tegen elf uur rijden we het centrum van Hermanus binnen. Eerst maken we een stop bij een pin automaat en de benzinepomp. Onze auto wordt niet alleen helemaal volgetankt, maar ook alle ramen en zelfs de spiegels worden gewassen. Dat zouden ze in Nederland ook eens moeten doen. We rijden de straat binnen van ons verblijf en manoeuvreren de auto op een parking. Het is niet duidelijk aangegeven of dit onze lodge is en de dienstdoende tuinman kijkt ook maar vreemd op als hij ons ziet. We bellen aan bij een huisje en het blijkt dat we toch goed zitten. Gelukkig.

DSCN3926

De vrouw begleidt ons naar de kamer. Ook doet ze een paar goede suggesties over wat we kunnen doen in Hermanus. Omdat het nog ochtend is, kunnen we nog naar een markt. De Hermanus Country Market. Het is een culturele markt waar allerlei Afrikaans spullen  en eten kunt kopen. Onderweg zien we allerlei sportvelden waar kinderen aan het sporten zijn. Op de markt kopen we twee Afrikaanse lekkernijen: Bobotie en Chicken salsa  wrap. De grootste honger is gestild. We luisteren naar de live muziek van Piano Ben en drinken een bakkie cappuccino.

DSCN3930

In de middag gaan we naar het centrum van Hermanus. Het valt nog niet mee om een parkeerplaats te vinden. Uiteindelijk vinden we er een. Het lijkt erop dat je een parkeer ticket voor je raam moet leggen. Er is alleen geen automaat in velden of wegen te bekennen. Direct komt er een gast in een hesje naar ons toe gerend. Dat zal de parking boy zijn. Nee, hij smeekt of hij onze auto mag wassen. Dat is niet nodig, want de ramen zijn net gewassen. De rest maakt ons niks uit want het is toch een gehuurde bak. Aan de dichtst bijzijnde politie agent vragen we hoe het zit met de parkeer ticket. Dat blijkt niet nodig te zijn in de middag.

DSCN3938

Het is lekker weer en we gaan op een grasveldje zitten met uitzicht op de Indische oceaan. Op de achtergrond horen we de Afrikaanse klanken van een marimba band.

DSC_7375

In de verte duikt ineens een walvis naar het oppervlak. Ineens staan er tientallen mensen met de verrekijker te kijken. Ook wij. Het is leuk om te zien, maar meer dan een stuk van zijn kop steekt hij niet boven water.

DSC_7387

In de stad zit een walvissenmuseum. Ook daar nemen we een kijkje. De entree is niet duur, slechts 20 rand per persoon. Dat is er ook wel aan te bekijken. Het museum heeft zijn beste tijd wel gehad. Als we het gezien hebben kopen we een lekker ijsje. In de verte horen we de “whale cryer” op zijn hoorn blazen. Dit is een wachter die op zijn hoorn blaast als er een walvis voor de kust zwemt. We gaan weer even kijken. Ook deze laat zijn kop een paar keer zien. Heel erg indrukwekkend is het eigenlijk niet. We hadden eigenlijk meer spektakel verwacht.

Op een terrasje nemen we iets te drinken en uiteindelijk gaan we zelfs tappas eten. Annemarieke bestelt gamba’s. Als ze geserveerd worden, moeten ze nog gepeld worden. Maar ze zijn wel lekker. Als we klaar zijn met het diner vragen we of het mogelijk is om een fles wijn te kopen. Die kunnen we dan meenemen en opdrinken bij ons Bed & Breakfast. Helaas kunnen mogen we die niet meenemen, maar we krijgen een goede tip om naar Checkers te gaan. Ondanks dat het zaterdag is, kun je er tot 8 uur terecht.

DSCN3959

Daar kopen we een lekkere koele witte wijn die we vervolgens heerlijk opdrinken  op ons verblijf. Morgen rijden we door naar de hoofdstad en gaan we naar de laatste bestemming van onze vakantie.

2 reacties op “Dag 20: Walvissen spotten in Hermanus

  1. Was het een rommel markt of heb je nog iets op de kop kunnen slaan. Jammer dat je de walvissen niet goed hebt kunnen zien .Hadden we meer geluk in de U S À toen hadden we ze echt goed gezien.Weer mooie foto’s gemaakt we kijken al weer uit naar de volgde .gr Jo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>