Dag 19: De wijntour

DSCN3904

We starten deze dag met een ontbijtje in het hotel. We vragen de gastvrouw of ze de wijntour in een ‘hop on, hop off’ bus kan boeken. Om tien voor half 11 worden we bij het hotel opgehaald en gaat de tour starten.

Bij de eerste wijnboerderij worden we afgezet: Vredenheim. Als we binnen lopen krijgen we de keuze om te wijnproeven of om naar de “cats” te gaan kijken. We besluiten om naar de katachtige te gaan. Het is namelijk toch nog vroeg en hebben nog meerdere proevenrijen te gaan. Door de tuin lopen we naar achteren en zien verschillende grote katten: leeuwen, een cheetah, een luipaard en Bengaalse tijgers. Als we alle dieren gezien hebben lopen we terug en zien we nog landschildpadden. Annemarieke mag er eentje optillen. Het is een hele grote.

DSC_7315

Op de parking worden we opgewacht door ons busje om door te gaan naar de volgende proeverij. Dit is de “van Ryn Brandy Cellar”. Hier gaan we geen wijn proeven, maar leren meer over Brandy ofwel brandewijn. Allereerst starten we met een rondleiding door de fabriek. We zien hoe de brandewijn wordt gemaakt, maar ook hoe de houten vaten worden gemaakt.

DSC_7327

 

DSC_7329Na afloop van deze tour proeven we nog twee brandy’s. Eén van tien jaar oud en één van 12 jaar oud. Het smaakt erg goed.

DSCN3891

Met het busje gaan we door naar de volgende wijnboerderij. Dit is “Spier”. Daar blijven we wat langer, zodat we na de wijnproeverij ook nog kunnen lunchen. We kunnen kiezen uit drie programma’s. Omdat we niet weten wat we moeten kiezen, gaan we voor het goedkoopste. Echte wijnkenners zijn we niet. Uit een lijstje kiezen we 5 wijnen. Het blijken 2 rode en 3 witte wijnen te zijn. Frank heeft hem na deze ronde al hangen.

DSCN3902

Na de proeverij gaan we naar het restaurant voor de lunch. Omdat er niet heel veel tijd is, gaan we voor een snelle lunch. De ober doet een suggestie. Een kipschnitzel salade met blauwe en gele bloemetjes. Heerlijk!

DSCN3908

Vervolgens gaan we door naar de volgende proeverij: Bilton. De chauffeur zegt dat we het beste voor de “chocolate and wine tasting” kunnen gaan. Hierbij krijgen we bij elk wijntje een passend chocolaatje. We proeven vier rode wijnen en als laatste een witte wijn. Vooral de chocolade vonden we heerlijk. Voordat we vertrekken kopen we nog een ‘milk cape malay spice’ choco reep. Deze vonden we het aller lekkerst.

DSCN3917

Dan gaan we door naar de laatste proeverij van de tour: Alto. We proeven hier drie rode wijnen en als afsluiter nog een port. Daarna gaan we met onze “vine hopper” terug naar ons hotel. We wandelen door naar het centrum. Frank koopt een mooi nieuw shirt en we belanden ergens op het terras. Na iets gedronken te hebben, eten we daar een lekkere burger. Vervolgens gaan we naar ons hotel. Het was een leuke dag, maar zijn er wel achter dat rode wijn niet onze lievelingsdrank is.

DSCN3923

1 reactie op “Dag 19: De wijntour

  1. Hoi saampjes wat eten en drinken jullie daar wat af.Frank lust geen bier meer ?Of kennen ze dat daar niet Geniet nog van de laatste dagen wat het eind is in zicht . Groeten van Jo Frans .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>