Dag 18: Route 62

DSC_7226

Vandaag trekken we door naar Stellenbosch, het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijn industrie. De rit gaat over de “route 62”. De route is net zo bekend als de route 66 in USA alleen dan met zijn eigen charme. Wij zijn een van de weinige reizigers over de route. Om ons heen is niets te zien. Dit is echt “the middle of nowhere”. In het eerste gedeelte trekken we voornamelijk door dalen en rijden over bergen.

DSC_7219

Na twee uur rijden stoppen we voor een bakkie koffie bij een authentiek Afrikaans winkeltje. Frank vindt de koffie niet zo lekker en gooit deze weg.

DSC_7228

Als het lunchtijd is stoppen we bij Bon Courage. Dit is een wijnboerderij. Op het terras genieten we van een lekkere salade met stukjes kip en een jus d’orange.

DSC_7239

Als de middag aangebroken is rijden we de “Cape Winelands” binnen. Hiermee wordt de regio Stellenbosch, Paarl en Franschhoek bedoelt. Hier zijn de beste wijnen van Zuid-Afrika te vinden. Zover als je kunt kijken zie je wijnvelden. Helaas is het winter en dus zijn de velden vrij kaal.

DSC_7254

Tegen de klok van 4 uur arriveren we bij ons hotel midden in het centrum van Stellenbosch, Batavia Boutique Hotel. Het is lekker weer (24 graden). We maken een wandeling door het centrum en bekijken de mooie gebouwen. Uiteindelijk belanden we op een terras waar we een lekker wijntje drinken. Als we iets gegeten hebben gaan we terug naar ons hotel. Daar nemen we nog een plons in het bad en gaan vervolgens slapen. Morgen gaan we verder met wijnen.

DSC_7265

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>