Dag 16: Cango Caves in Oudtshoorn

DSC_6794

Na ons ontbijt van pannenkoeken met appel kaneel (Frank) en een gekookt ei (Annemarieke) gaan we op weg naar Oudtshoorn. Eerst rijden we naar “The Heads”. Dit is een uitkijkpunt over de Indische Oceaan. In deze tijd van het jaar worden er wel eens walvissen gespot. We turen de oceaan af, maar geen walvis te vinden. Wel een mooi uitzicht. Een parking boy heeft onze wagen in de gaten gehouden. Als we gaan geven we een rand fooi. Hij vraagt of we toevallig koekjes bij ons hebben én of hij die mag hebben. Toevallig hebben we die geen voor hem bij. We geven hem nog een halve fles water, want we zijn de beroerdste niet.

DSC_6805

Onderweg moeten we stoppen voor wegwerkzaamheden. Om beurten moet het verkeer over één rijstrook. Op een bord staat dat je maximaal 20 minuten moet wachten. Ondertussen komt er een man met winkelwagen voorbij de auto’s gelopen. Bij hem kun je frisdrank, snoep en chips kopen terwijl je moet wachten. Achter ons staat een wagen vol afval met bovenop een Afrikaan. Een komisch gezicht.

DSC_6810

Rond de klok van twee uur arriveren we in Oudtshoorn. Net voor we het dorp binnen rijden zien we wel honderden struisvogels in de wei staan. We stoppen om een foto te maken. Daarn rijden we naar de Buffeldsrift game lodge. Bij het inchecken krijgen we een glaasje juice. Het is een prachtige lodge met een groot meer. In dit meer zitten hippo’s. Misschien zien we er nog een paar. Bij dit complex hebben we een tent gehuurd en die grenst aan het meertje. Die van ons staat het verst weg van de receptie en we worden er met een golfkarretje heen gebracht.

DSC_6823

We dumpen onze koffers en gaan direct weer door. Vandaag willen we nog graag naar de Cango Caves. Dit ligt slechts op enkele kilometers afstand. We zijn precies op tijd voor de tour van 3 uur en kopen een ticket voor de standaard tour. Je kunt ook de adventure tour doen. Dan moet je door allerlei smalle gangetjes.

De grotten bestaan uit verschillende kamers. In deze kamers zie je allerlei stalagmieten en stalactieten.  Het is vrij donker in de grotten, maar als onze ogen gewend zien we de prachtige druipers. Ook is er nog een hele oude originele rotstekeningen in de grot aanwezig. De akoestiek in de grot is fantastisch. De gids begint een oud Afrikaans lied te zingen. Hij klikt de lamp uit en nu is het echt pikkedonker. Als hij bijna klaar is met zijn lied gaan er weer lampen aan. Dan pas zien we de druipers echt goed. Geweldig. De gids krijgt een applausje als hij klaar is met zingen.

Zo trekken we door de verschillende kamers. De één nog mooier dan de andere. Na een klein uurtje zit onze tour er al weer op en drinken we nog een glaasje fris in het restaurant.

DSC_6858DSC_6859

Als we terug komen bij onze tent gaan we nog even op het ligbed op de veranda liggen. Ondertussen kijken we het over het meer op zoek naar de hippo’s. We zien allerlei watervogels. Als we een reiger in de gaten houden, duikt er ineens een nijlpaard recht voor onze neus op. Hij blijft een minuutje boven en duikt daarna weer onder. Heel leuk.

DSCN3728

Als de zon ondergaat wordt het koud. Om zeven uur gaan we naar het restaurant. Frank bestelt een struisvogel biefstuk. Annemarieke bestelt een dubbele beef burger op roosterkoek. De ober merkt nog op dat dit wellicht iets teveel van het goede is. Als het eten uiteindelijk arriveert wenst de ober Annemarieke veel succes. Het blijkt het een hele grote portie, maar hij gaat wel bijna op. De struisvogelbiefstuk smaakt ook heerlijk.

Als we richting onze tent terug lopen blijkt het ijskoud geworden te zijn. Bij onze tent worden we aangenaam verrast. De lampjes zijn aangezet en de kachel brand op volle toeren. Dat is nog eens fijn thuis komen. We trekken direct onze pyjama aan om te gaan slapen. Als we de dekens open slaan blijkt ons bed al elektrisch voorverwarmd. Wat zullen wij heerlijk slapen…

1 reactie op “Dag 16: Cango Caves in Oudtshoorn

  1. Als je zo leest wat jullie allemaal eten en drinken, hoef je niet om te komen van de honger. In de Townships zullen ze het helaas met minder moeten doen. Maar ja, daar verander je niet veel aan.
    Veel plezier !

    Cor en Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>