Dag 13: Addo Elephant Back Safari

DSCN3259

Vandaag gaat de wekker om half 7. We worden namelijk om zeven uur opgehaald bij de receptie om een Elephant Safari te gaan maken. Iets voor zeven zijn we bij de receptie en staat er alweer een game drive wagen klaar. We nemen eerst nog een ‘quick’ koffie en stappen in. Ook vandaag blijkt dat we weer een wagen voor onszelf hebben. De lodge waarin we verblijven is ergens in de bergen van de zuurberg mountain. Vandaag gaan we op een onderharde weg nog verder deze bergen in. We rijden 16 kilometer verder naar de Elephant Back Safari.

Als we rond 8 uur aankomen kunne we ons melden bij de receptie. Er blijken 3 olifanten te zijn waarop gereden kan worden. We zijn met 6 mensen, dus dat betekent dat we samen op een olifant gaan. Frank vraagt nog hoe we op de olifanten gaan, is het met een trapje?

Dan komen er drie olifanten aangelopen met daarop een persoon. De olifanten komen voorgelopen, wij staan namelijk op een verhoging. De eerste olifant die aankomt lopen is voor ons. De olifant heet Doema. Hij is de grootste van de drie. Het zijn alle drie mannetjes. De man op de olifant waar wij op zitten heet Prince. Hij verteld dat de grote vriendelijke reus 26 jaar oud is en ruim drie meter hoog is. We starten met een ritje boven op de olifant. Het is geweldig om er op te zitten en door de bergen te rijden. Helaas is het niet heel erg comfortabel maar wel een onvergetelijke ervaring. Halverwege stoppen we en maken we foto’s van elkaar.

DSC_6089

We lopen weer terug naar de receptie met de olifanten. We stappen er weer af. Dan lopen we naar beneden. We mogen met de olifanten op de foto. Terwijl de olifant eet kun je hem om zijn been heen knuffelen. Nadat we enkele foto’s hebben gemaakt, gaan we wandelen met de olifanten. De olifanten eten en lopen door de bossen. Wij lopen achter de olifanten aan en stellen enkele vragen.

DSC_6169

Aan het eind van de wandeling gaan we de olifanten voeren. De olifanten staan klaar en wij mogen Doema eten geven. We krijgen een emmer voer en mogen hem helemaal aan Doema geven. Annemarieke gaat als eerst. Met je handen kun je ze voeden bij de slurf. Annemarieke pakt een handje voer en doet het in de slurf. Dat is leuk! Ook kun je hem in zijn mond voeden. Dat doe je door te zeggen dat hij zijn slurf omhoog moet doen. Je kunt het voer dan in zijn mond, op zijn tong leggen. Frank geeft Doema daarna de rest van het eten. Nadat we de olifanten eten hebben gegeven zit de safari met de olifanten erop. Wat een geweldige ervaring!!!

DSCN3311

We lopen een stukje verder naar een restaurantje waar ons ontbijt klaar staat en daar zien we de olifanten nog water drinken. We genieten van ons ontbijt en rijden vervolgens weer terug naar onze lodge. We zijn terug om half 12.

DSC_6252

Om één uur staat de volgende safari weer op ons te wachten. We gaan naar het Addo Elephant Park om een game drive te doen. Deze doen we weer met dezelfde gids als in de ochtend. We rijden naar het park en gaan naar binnen. Binnen no-time zien we enorm veel groepen met olifanten voorbij komen. Er zijn in het park zo’n 600 olifanten. Deze kunnen we dus niet missen.

DSCN3329

Naast olifanten zien we ook nog andere dieren namelijk wrattenzwijnen en buffalo’s. Bij een meer zien we deze drie dieren bij elkaar komen. Erg mooi dat deze dieren in het wild bij elkaar te zien zijn. Halverwege stoppen we bij een picknickplaats. Er is namelijk een picknick inbegrepen. Deze is erg goed verzorgd. We drinken een biertje en een wijntje en eten wat lekkere snacks; scones, koekjes, toast met kaas en brie. Na deze picknick rijden we weer verder. We zien nog het red hartebeest, een struisvogel en een jackhals. En nog meer groepen olifanten. Ook zien we nog enkele koedoe’s, impala’s en zebra’s. Om half 6 sluit het park, dus we moeten tempo maken er op tijd uit te gaan.

DSC_6270

DSC_6393

Bij de uitgang stoppen we nog even voor een plaspauze en kopen we een souvenirtje. Dan vertrekken we weer naar onze lodge. Rond half 7 zijn we weer terug. We nemen een lekkere douche en gaan naar het diner!

3 reacties op “Dag 13: Addo Elephant Back Safari

  1. Wat een prachtige reis Annemarieke!!! Mooie foto’s ook al! Ben benieuwd naar al je verhalen als jullie terug zijn. Maar eerst vooral nog heel veel genieten!!! groetjes Wendy

  2. Hoi luitjes Het ziet er geweldig uit wat een enorme grote beesten zij het dat jullie er niet bang van zijn.Had je geen hoogtevrees.Zitten jullie er los op of toch in een tuigje Geniet nog volop van de dagen die je nog te gaan hebt.Ik kijk al uit naar het volgende verslag en uittteraad de foto’s het is geweldig.Groeten uit Oirschot Jo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>