Dag 12: Van Zululand naar de Kaap

DSCN3250

Om zes uur zitten we al in de auto. Vandaag vliegen we vanuit Durban naar Port Elisabeth. Daar huren we een andere wagen en rijden vervolgens door naar Addo Elephant Park. Voor dag en dauw staan we dus op. De koffers hebben we gisteren al helemaal ingepakt, dus we hoeven ons alleen maar op te frissen en aan te kleden. De aardige dame (Tessa) van de receptie is al aan het werk en maakt voor ons de poort open.

De reis gaat voorspoedig. Het is niet druk op de weg en er kan goed doorgereden worden. In 2,5 uur staan we op de “car return” parking van Kingshasa National Airport in Durban. Een ritje waar we eigenlijk drie uur voor gerekend hadden. Dat is een meevaller. Voor het inleveren en parkeren van de wagen en eventuele onvoorziene zaken hebben we een uur speling ingebouwd. Het inleveren van de wagen is na 5 minuten al geregeld. We hebben er iets meer dan 1800 km op de teller bijgezet.

Om 9 uur staan we dus voor de incheck balie. Ons vliegtuig vertrekt om 12 uur. De dame achter de balie zegt dat we pas vanaf 10 uur kunnen inchecken. We zijn dus een uurke te vroeg. Bij de KFC wordt er ontbeten. Een toasted boterham met ei en tomaat. Om kwart over tien dumpen we de bagage bij de incheck balie en gaan vervolgens aan het shoppen. Frank heeft een nieuwe portemonnee nodig, want de oude is kapot. Het geld vliegt er met bakken tegelijk uit :-). Verder wordt er niks gekocht.

DSCN3254

We duiken nog even op een relax sofa bij Rhapsody’s. Daar bestellen we een cappuccino. Om half twaalf gaan we richting de gate om aan boord van het vliegtuig te gaan. Met een pendelbusje worden we naar het vliegtuig gebracht. Het blijkt een mini-jet te zijn. Er kunnen maximaal 48 passagiers aan boord. Hij is nog niet voor de helft gevuld. Het lijkt dus wel of we een privé jet hebben. Aan boord krijgen we een broodje gezond, een kwatta en een flesje drinken. Frank doet een power nap en Annemarieke maakt wat sudoku puzzels.

In Port Elisabeth staan we na de landing binnen een kwartier bij de autoverhuur. Er liggen slechts 12 stuks bagage op de band, dus hebben die van ons zo gevonden. Nadat de benodigde papieren ingevuld en getekend zijn, kunnen we weer op pad. Het is even zoeken in de stad, maar na een kwartiertje zitten we op de goede weg. Het gaat weer als vanouds. De laatste 16 km is weer off-the-road. Het is goed te doen, maar bij de Zuurberg pas is het even goed opletten.

DSCN3316

Rond de klok van half vier checken we in. We hebben een ruim huisje wat van alle gemakken voorzien is. Op de veranda drinken we een biertje en een wijntje. Als we de minibar leeg hebben, springen we onder de buiten douche.

DSCN3312

Daarna gaan we naar het restaurant voor het diner. We nemen een vis cocktail als starter, gevolgd door de kippenborst. We sluiten af met een ijsje en stukje appeltaart. Daarna is het bedtijd. Morgenvroeg worden we om 7 uur opgepikt om een ritje op een olifant te gaan maken.

3 reacties op “Dag 12: Van Zululand naar de Kaap

  1. Hee jochie’s

    Ik zie wel dat jullie je eigen goed vermaken. Mooi om te lezen… dat de reis ook super verloopt!!!
    Veel plezier nog maar dat zal wel lukken en maak nog maar enkele mooie plaatjes zeg….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>