Dag 11: Crocs en Hippo’s

DSC_5918

Om kwart over acht schuiven we aan voor het ontbijt. De vuile was wordt aan een van de werksters overhandigd. We zijn bijna op de helft van de vakantie dus tijd dat alles weer eens fris gewassen wordt. De planning is dat we vandaag op zoek gaan naar krokodillen en nijlpaarden oftewel: Crocs en Hippo’s.

Rond de klok van tien uur arriveren we bij het Crocodile center. We moeten 70 rand p.p betalen en ze hebben vier verschillende soorten krokodillen in allerlei soorten en maten.

DSC_5694

Na anderhalf uur zijn we het park doorgelopen en zijn we helemaal op de hoogte. Tegen het park aan zit de ingang van het St. Lucia Wetlands. We betalen de entree van omgerekend 11 euro p.p. De wachter kijkt mee in Frank zijn portemonnee en plaatst de opmerking “Cheap hè”.

Als we door de poort zijn spotten we meteen een aantal dieren. Zebra’s, wrattenzwijnen, impala’s, een wildebeest en een aap met blauwe ballen staan de bezoekers op te wachten. Het is weer een mooi gezicht.

DSC_5735

DSC_5759

DSC_5753

 

We zijn op zoek naar de nijlpaarden. We rijden een aantal loops off-the-road en vinden maar liefst één hippo op een kilometer afstand. Wel zien we weer enkele mooie watervogels.We rijden door naar Cape Vidal. Dit is een mooi stukje zandstrand aan de Indische Oceaan. Omdat we om drie uur met de boottocht mee moeten, hebben we niet veel tijd om rond te kijken. Anders hadden we nog wel een duik genomen.

De terugweg moet er flink doorgereden worden. Toch gaan we nog een keer vol in de remmen. We zien weer drie witte neushoorns grazen. Het blijft een mooi gezicht. Het zijn twee grote en een kleintje.

DSC_5829

Om kwart over twee komen we op de verzamelplaats voor de boottocht. We zijn de eerste en parkeren de auto. De parking boy betalen we twee rand om de wagen in de gaten te houden. Zelf gaan we een colaatje en een cappuccino drinken. We eten er een apple cinnamon muffin bij. Om kwart voor drie gaan we terug naar de boot voor de “crocs and hippo” tour. Als er tijdens de tour geen nijlpaarden gespot worden, krijg je je geld terug.

Na 100 meter is het al prijs. De kapitein zegt dat er een groene hagedis op een paaltje zit. Er staan wel twintig paaltjes, maar wij zien hem niet zitten. Een stukje verder zitten de eerste nijlpaarden. Ze liggen met zijn allen tegen elkaar aan te slapen. Het is één grote bult. Af en toe zie je er een apart in het water zitten. Hij steekt zijn snuit voor een paar tellen boven water en duikt dan weer onder.

DSC_5918

Een nijlpaard kan niet zwemmen. Hij loopt over de bodem van het water. Met een maximum snelheid van 15 km/uur loopt hij dus over de bodem. Hij houdt zijn adem ongeveer 3 minuten in. Dan steekt hij zijn kop boven water om weer adem te halen. Als de zon onder gaat komt hij uit het water om gras te eten.

DSC_5962

DSC_5891

DSC_5979

Tijdens de tour zien we ook nog een paar mooie vogels en twee krokodillen. We maken weer een paar fraaie foto’s. Net voor zonsondergang zijn we weer terug in de haven. We worden opgewacht door een aantal Afrikaanse jongens die een traditionele dans uitvoeren. Leuk om te zien.

DSCN3243

Bij een restaurantje aan de main street eten we een lekker pizza. Er is free wifi dus werken we het weblog even bij en checken facebook. Bij terugkomst in de lodge ligt de was schoon en gestreken klaar op het bed. We pakken onze tassen in en betalen de rekening voor de wasservice en de drankjes. Maken nog een praatje met de twee dames aan de receptie en geven het adres van onze weblog door. Ze zijn meteen enthousiast en gaan zeker de foto’s bekijken. Dan nemen we nog een duik in het bad en gaan we lekker slapen. Morgen om zes rijden we richting het vliegveld in Durban en vliegen door naar Porth Elisabeth.

2 reacties op “Dag 11: Crocs en Hippo’s

  1. Hoi Frank en Annemarieke,
    We volgen met interesse jullie belevenissen. Leuk om jullie mooie verslagen te lezen en de schitterende foto’s te bekijken. Vooral de foto’s van de vogels zijn prachtig, Frank!
    We zijn wel benieuwd of je ze alle vijf krijgt!
    Groetjes vanuit het zonnige Wintelre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>