Dag 10: Van het kameelperd naar de hippo

DSCN3102

Met een lichte hoofdpijn worden we vandaag wakker. Iets teveel wijn gedronken gisteren. Het gigantische vogelnest wat duidelijk zichtbaar is vanuit onze boomhut wordt bewoond door een soort eend. Deze beesten maken ontzettend veel lawaai. Om 7 uur ligt Frank dus al met zijn fototoestel klaar om deze vreemde eend in de bijt te fotograferen. Het valt niet mee, want hij laat zich niet goed zien. Wel horen.

DSC_5453

Aan het ontbijt is het vandaag wel iets drukker. Gisteren is er een bus bejaarden (60+) aangekomen en ze maken een hoop lawaai. Ook stinken ze naar de parfum. Als we zitten te eten, klimt er een aapje op de tafel langs ons. Hij grist de zakjes suiker (voor in de koffie) weg en is meteen weer weg. Voor er iemand kan ingrijpen, is de misdaad al gepleegd.

Vandaag hebben we tijd zat, want we hebben maar 85 km voor de boeg. Op ons boomhut balkon werken we ons weblog bij en kijken naar de vogeltjes die slechts op enkele meters van ons af in de boom zitten. Onder ons lopen enkele nayala’s.

DSC_5512

DSC_5489

Vandaag rijden we door naar St. Lucia. Voor we aan de rit beginnen stoppen we bij een benzinepomp en halen er een bak koffie en een lunch. Daarna rijden we in 1,5 uur naar onze bestemming. Het is een luxe lodge met mooie badkamer met daarin een bad. Als we een rondje gaan lopen raken we de weg kwijt en zijn we zo weer terug op ons verblijf. Inmiddels is de hostess van het complex ook aanwezig en zij voorziet ons van een kaart. Ze boekt een hippo & croc boottocht voor morgen en wijst enkele interessante plekken op de kaart aan. We gaan op zoek naar hippo’s.

Als eerste stoppen we bij een postkantoor, waar de kaarten voor het thuisfront gepost worden. Hopelijk komen ze aan. Daarna rijden we door richting de zee. Net voor de zee ligt het meer: Wetland fields St. Lucia. Hierin leven nijlpaarden, krokodillen en diverse (water)vogels. De nijlpaarden worden door Annemarieke gespot met de verrekijker. Ze liggen een kilometer verderop de kant te slapen. Krokodillen hebben we geen gezien. Weinig actie dus.

DSC_5684

DSC_5626

DSC_5618

DSC_5662

Een voorbijganger komt op het idee om de pelikanen op te jagen. Vervolgens moet Frank ze fotograferen. De man loopt door het meer richting de watervogels. Ze vliegen weg, maar in de verkeerde richting. Dat wordt tegen het licht in fotograferen, wat resulteert in een silhouet van de vogels.

DSC_5612

DSCN3125

Langs de Indische oceaan maken we een strandwandeling richting de auto. Op de terugweg stoppen we bij de Skiboat Club om iets te drinken en te eten. Op het hippo viewpoint van het restaurant kijken we uit op de hippo’s, maar ook daar liggen ze wel een kilometer ver weg. We bestellen allebei de 600 grams spareribs. Als ze geserveerd worden, schrikken we even van het formaat. Uiteindelijk gaat het er wel lekker in.

DSCN3130

Na het avondeten gaan we terug naar Lodge Afrique. We drinken een wijntje en een biertje in het bad. Na het bad lekker in de douche en we zijn weer helemaal fris. Morgen gaat de zoektocht naar de hippo’s verder.

1 reactie op “Dag 10: Van het kameelperd naar de hippo

  1. Heey vakantie gangers wat een geweldig mooi verhaal en wat een gave foto’s :) heel veel plezier nog met het vervolgen van jullie avontuur!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>