Dag 1 & 2: Het avontuur begint in Collin’s Ranche

Voedertijd

Maandagmiddag om 4 uur begint de reis naar Schiphol. ’s Ochtends hebben we de tassen ingepakt en we zijn er klaar voor. Op schiphol hebben we wat moeite met inchecken. De knappe dame achter de incheckbalie kan ons niet vinden in het systeem. Uiteindelijk komt er een mevrouw met 25 jaar meer ervaring aan te pas. Dan is het zo gepiept. Nog gauw even eten en dan op het vliegtuig naar Munchen. Daar stapten we over op de vlucht naar Johannesburg, die probleemloos verloopt.

’s Ochtends om 8 uur kwamen we aan in Zuid-Afrika. Daar ontmoette we onze lokale reisagente. Na wat uitleg en het invullen van het nodige papierwerk bij de autoverhuur, moesten we nog gauw even een zaklamp shoppen. Die waren we vergeten… Daarna konden we vertrekken in onze Toyota Corolla. We waren de parkeergarage nog niet uit, of we zaten al aan de verkeerde kant van de weg. Het links rijden ging niet geheel moeiteloos. Bij richting aangeven, ging de ruitenwisser op en neer. Ipv het knipperlicht. Na ruim 60 km werden we al door oom agent van de weg geplukt. Algehele controle en na het bekijken van het rijbewijs konden we weer door. Wel werd nog even de geboortedatum en naam van de bestuurder genoteerd: FAJ Oirschot J. Uiteindelijk wisten we Collin’s Ranche probleemloos te vinden.

The Bushman Cottage

The Bushman Cottage

We kregen een warm welkom met een lekker bakkie koffie en een uitstekende lunch. Samen met de hostess reden we naar onze slaapplaats: Bushman Cottage. Een primitief hutje met rieten dak. Geen electriciteit, maar wel met buiten douche en een apart toilet hokje. Het eerste wild werd bij ontvangst al gespot. Er stond een wild paard op onze parking te grazen.

Welpjes drinken uit een plas water

Welpjes drinken uit een plas water

Om half 1 zou de Lion Walk beginnen, maar omdat nog niet iedereen aanwezig was konden we een biertje bij het zwembad drinken. De Lion Walk begon uiteindelijk tegen half 3. Gepassioneerd begon Collin te vertellen over het leeuwen programma dat op zijn ranch plaats vindt. De niet kattenliefhebbers (zoals Annemarieke) kregen uitleg over wat te doen als een Welp kortbij komt. We gingen namelijk een wandeling maken met twee welpen van 7 maanden oud. Tijdens de wandeling kregen we veel informatie over het gedrag en het leven van de leeuw. We mochten mooie foto’s maken en de welpen werden vermaakt met stokken en speeltjes. Op een gegeven moment moest er snel plaats gemaakt worden voor een Giraffe die uit de bosjes gerend kwam. Een giraffe kan met een enkele trap een leeuw of mens in één klap knock out trappen. Spektakel dus. Na de wandeling kregen de welpen te eten.

Klimmen in een boom

Klimmen in een boom

Een welpje knuffelen

Een welpje knuffelen

Toen kregen we de nog jongere welpen te zien. Deze waren net 7 weken oud en kregen nog melk uit een flesje. Als eerste mocht Annemarieke de grote kat op schoot nemen en aaien. Veel dorst hadden ze niet, dus de fles hadden ze uiteindelijk niet op. Hoogste tijd om de grote leeuwen te gaan voeren. Deze kregen kippen, koeienhoofden en koeienpoten te eten. Met luid gebruld werd deze maaltijd verorbert.

Flinke knaap in je nek

Flinke knaap in je nek

Als klap op de vuurpijl toverde Collin nog een 3 meter lange python tevoorschijn. De 15 kilo zware knaap mochten we nog aaien en eventueel om je nek hangen. Dat durfde Annemarieke wel. Ik niet. Met een lekker biertje/wijntje werd de excursie afgesloten.

’s Avonds mochten we aanschuiven bij de BBQ, samen met een ander gezin uit Nederland. We begonnen met een drankje en knoflookbrood bij het kampvuur. De zoon des huizes had samen met twee andere medewerkers de bbq verzorgd. Een lekkere T-bone steak, een worst en een kippetje. Tijdens het eten vertelde hij gefascineerd verhalen over het leven op het Zuid-Afrikaanse platteland. En wij genoten van de verhalen. Het toetje kregen we uiteindelijk weer bij het kampvuur. Crème brulee en een bakkie koffie. En zo sloten we de tweede dag gezellig af. Morgen op weg naar Hanna’s Lodge.

Voedertijd

Voedertijd

4 reacties op “Dag 1 & 2: Het avontuur begint in Collin’s Ranche

 1. Wat een avontuur in de eerste twee dagen. Dapper om een python onder controle te houden en een leeuw op schoot (die welp wordt immers groot).
  Nu wel aan de goede kant van de weg rijden.

 2. Leuk begin met die welpen en de slang. Zo te zien is het weer er ook goed. Veel plezier verder.

  Groeten,
  Cor en Maria

 3. Wauw wat een gave eerste ontmoeting met Afrika!!! En schitterende foto’s weer Frank! Veel plezier de komende dagen en we wachten met smart op het volgende verslag.
  Groetjes uit de Braakman.

 4. Wat een ervaringen en dat al in de eerste twee dagen van jullie vakantie. Knap dat je dat durft Annemarieke. Geniet er verder lekker van en tot het volgende bericht.
  Tante Mariëtte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>